Kennisbank

Welkom bij onze kennisbank! Of je nu een beginnende bestuurder bent of je rijvaardigheden wilt verbeteren, hier vind je nuttige informatie en tips. We behandelen alles van basisprincipes tot de bijzondere verrichtingen.

ADAS woordenboek

Banden,verlichting, ruitenwisser

Dashboardlampjes

Onder de motorkap

Bocht achteruit

Parkeervak vooruit rechts

Parkeervak vooruit links

Parkeervak achteruit rechts

Parkeervak achteruit links

Achteruit fileparkeren links

Achteruit fileparkeren rechts

Keren d.m.v. steken

Keren d.m.v. halve draai

Hellingproef zonder handrem

Hellingproef met handrem

Kijkgedrag

Op- en terugschakelen

Verlichting

Zit- en stuurhouding

Spiegels afstellen

Instructievideo's

Blog

Lees al het nieuws van De Weerd!

De Weerd Opleidingen gaat verhuizen

Deze zomer verhuist de hoofdvestiging in Apeldoorn naar Minden 18

Auto theorie

Ontdek bij De Weerd hoe je snel je auto theorie kunt halen. Leer met onze speedtheorie cursus en online lessen. Plan een gratis kennismakingsles!

Theorie halen voor rijbewijs B

Ontdek bij De Weerd hoe je snel je auto theorie kunt halen. Leer met onze speedtheorie cursus en plan een gratis kennismakingsles!

Start je weg naar je rijbewijs halen bij De Weerd

Je rijbewijs halen bij De Weerd: met onze speedtheorie cursus en persoonlijk advies ben je snel onderweg naar succes!

Behaal je vrachtwagen aanhanger rijbewijs bij De Weerd

Verover de weg met jouw vrachtwagen aanhanger rijbewijs van De Weerd. Professionele, praktijkgerichte trainingen voor snel succes. Start vandaag!

Cursus Vriendelijk Achter het Stuur: Een unieke rijervaring begint volgende week!

In de drukte van het dagelijkse verkeer is het soms een uitdaging om kalm en vriendelijk te blijven. Daarom zijn wij blij om onze gloednieuwe cursus te introduceren: "Vriendelijk Achter het Stuur!" Deze cursus is speciaal ontworpen om een glimlach op je gezicht te toveren en positiviteit te verspreiden, zelfs in de meest stressvolle verkeerssituaties.

Janice over haar werk als rij-instructeur bij De Weerd

In deze editie van collega aan het woord vertelt Janice over haar werk bij de Weerd Opleidingen, de opleiding tot rij-instructeur en waarom ze voor dit vak gekozen heeft.

Veilig aan het werk met de heftruck

De heftruck, een onmisbaar stuk gereedschap voor werkzaamheden binnen een warehouse, magazijn of werkplaats. Sommige medewerkers werken incidenteel met een heftruck een ander werkt er elke dag mee. Het is voor iedere medewerker van groot belang te beseffen dat er veel gevaren bestaan bij het besturen van een heftruck.

Start je carrière met een vrachtwagen rijbewijs bij De Weerd

Ontdek hoe je jouw vrachtwagen rijbewijs kunt halen en krijg inzicht in de kosten en praktische tips voor succes.

Uitgelicht! Enzerink Transport Op- en Overslag

In deze editie van ‘Uitgelicht’ vertellen we je graag meer over onze samenwerking met Enzerink Transport Op- en Overslag, over hun bedrijf en waarvoor zij bij De Weerd terecht kunnen.

Collega Alex aan het woord

“Het is fijn dat er een pensioenregeling is en ik word goed gefaciliteerd om mijn werk uit te kunnen voeren. Bijvoorbeeld als het gaat om motorkleding, of nieuwe portofoons. De sfeer tussen collega’s onderling is prettig, we zijn met elkaar begaan. Ik voel me gewaardeerd en krijg vertrouwen.”

Benut de meest snelle doorlooptijd voor het behalen van je rijbewijs

Rijlestip! We hebben lange wachttijden voor het praktijkexamen bij CBR. Om deze wachttijd goed te gebruiken kan je alvast beginnen met het behalen van het theoriecertificaat.

C1 rijbewijs per 1 juli 2024 nodig voor rijden met elektrische bestelbussen

De gedoogsituatie waarbij een B rijbewijs volstaat voor elektrische bestelbussen tussen de 3.500 en 4.250 kilo eindigt definitief op 1 juli 2024. Dit heeft Minister Harbers bevestigd in een brief aan de Tweede Kamer.

Welk rijbewijs heb je nodig voor een camper?

Ben je van plan om voor de vrijheid van reizen met een camper te kiezen? Een fantastisch idee, maar voordat je op avontuur gaat, moet je wel weten welk camper rijbewijs je precies nodig hebt. Niet elke camper mag je namelijk besturen met het standaard rijbewijs B. Laten we eens kijken welk rijbewijs vereist is voor campers en wat je nog meer moet weten voordat je de weg op gaat.

Als vrouw vrachtwagenchauffeur worden? Een veranderend landschap

‍In de aanloop naar de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 14 december 2023, geven we aandacht aan een verschuiving in de transportsector: Een tijd waarin er onder de vrachtwagenchauffeurs een verschuiving plaatsvindt, belanden er steeds meer vrouwen in de cabine. De Weerd, een vooruitstrevend opleidingscentrum. Door vrouwen van alle leeftijden te motiveren en op te leiden. Opent De Weerd nieuwe wegen in een traditioneel door mannen gedomineerde sector.

Belangrijke vaardigheden voor BHV'ers: de handleiding

Wil je een BHV cursus organiseren voor jouw team of afdeling? Een uitstekend idee, want BHV is simpelweg onmisbaar voor bedrijven. Of je nu 1 of 1.000 medewerkers hebt, met een BHV cursus draag je sterk bij aan je algemene zorgplicht: de veiligheid en gezondheid van je medewerkers, klanten en bezoekers.

BRAVO-A

Om je motor te controleren kan je de checklist BRAVO-A gebruiken. Je controleert hiermee snel de technische staat van de motor. BRAVO-A staat voor banden/brandstof (B), remmen (R), aandrijving/accu (A), verlichting (V), olie (O) en algemeen (A). Het betreft controles die voor elke rit moeten gebeuren.

Motor 125 cc met B rijbewijs

Motor 125 cc B rijbewijs. In Nederland moet je voor het besturen van een 125 cc motor gewoon je A rijbewijs hebben, maar er zijn landen in Europa waar je deze “lichte” motor mag besturen met je B rijbewijs. Zo is het in ons buurlanden België en Duitsland al mogelijk na het volgen van een aantal praktijk lessen. Ben je benieuwd hoe het hiermee staat nu in Nederland? Lees dan even door want wij hebben het uitgezocht.