Haal binnen één dag je aanhanger rijbewijs BE

Bij De Weerd volg je de rijopleiding voor de auto met aanhangwagen. Indien mogelijk wordt dit op één dag gepland. De dagopleiding start in de ochtend en aansluitend wordt in de middag direct het praktijkexamen bij CBR afgenomen. De rijopleiding kan ook op meerdere dagen gepland worden als dit beter uitkomt met de examen capaciteit.

Wanneer heb je een aanhanger rijbewijs nodig?

Je hebt een aanhangerrijbewijs nodig als het totale toegestane maximum gewicht van de auto en het totale toegestane maximum gewicht van de aanhangwagen, samen meer is dan 3500 kg. Het gaat hierbij dus om het toegestane maximum gewicht en niet om het werkelijke gewicht.

Mercedes bus met aanhangwagen op een industrieterrein

Kennismakingsles

Om in te kunnen schatten of een dagopleiding haalbaar is om voldoende vaardigheden aan te leren voor het examen, plannen we eerst een kennismakingsles. Tijdens deze les van 50 minuten kun je laten zien of je al enigszins overweg kan met een aanhangwagen en zal de instructeur aansluitend uitleggen hoe de rijopleiding in zijn werk gaat. Als er extra lessen nodig zijn dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Lespakket

Dagopleiding
€689,-*
Kennismakingsles
6 rijlessen van 50 minuten
Praktijkexamen
*De dagopleiding wordt 6 weken voor examendatum in rekening gebracht. Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden. Prijzen incl. BTW en van toepassing op inschrijvingen vanaf 01-12-2023.

Reserveer je kennismakingsles voor de auto met aanhangwagen

We hebben een lange wachttijd i.v.m. beschikbare examens bij het CBR. De kennismakingsles kunnen we op redelijke termijn inplannen, maar het kan langer duren voordat je begint met de rijopleiding. Wil je meer informatie over de wachttijden of wanneer je kan beginnen met de rijopleiding? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Veel gestelde vragen

Wanneer heb ik een BE rijbewijs nodig?

Als het totale toegestane maximum gewicht van de auto en het totale toegestane maximum gewicht van de aanhangwagen, samen meer is dan 3500 kg. Het gaat hierbij dus om het toegestane maximum gewicht en niet om het werkelijke gewicht.

Mag je met je B rijbewijs met een aanhangwagen rijden?

Als je in het bezit bent van een B rijbewijs mag je met een aanhangwagen tot maximaal 750 kilo rijden.

Wat is de wachttijd voor het BE praktijkexamen?

Vanuit het CBR hebben we te maken met beperkte examen capaciteit. Dit betekent dat we lang moeten wachten op een examendatum en de wachttijd voor de start van je rijopleiding loopt hierdoor wel op tot een aantal maanden. Neem voor actuele wachttijden contact met ons op.

Ik heb al ervaring met het rijden met auto met aanhangwagen, kan ik ook een enkele les nemen en/of alleen praktijkexamen doen?

Vaak moeten verkeersregels (opnieuw) aangeleerd worden en vraagt rijden voor het BE praktijkexamen meer (technische) vaardigheden en bijzondere verrichtingen die je misschien niet bij het alledaags rijden nodig hebt. Daarom bieden wij een BE dagopleiding aan. Onze ervaring is dat we met de dagopleiding genoeg tijd hebben om je goed voor te bereiden voor het praktijkexamen en om in één keer te slagen.

Tijdens de kennismakingsles die eerst gepland wordt maakt de instructeur de inschatting of een dagopleiding haalbaar is of dat er meer lessen gepland moeten worden. Het minimaal aantal lessen voor deze dagopleiding is 6 lessen. Wil je geen compleet lespakket? Uiteraard is het ook mogelijk om losse rijlessen in te plannen.

Staat je antwoord er niet bij?

Parkeer dan je vraag en neem contact met ons op. We informeren je graag!