Code 95 nascholing

De Weerd biedt alle denkbare nascholingscursussen aan voor de verplichte Code 95 voor beroepschauffeurs.

Elke 5 jaar heb je 35 nascholingsuren nodig om je Code 95 te behouden. Van deze 35 uur moet er minimaal één cursusdag (7 uur) een praktijktraining zijn. De overige theorie cursussen zijn naar eigen wens in te vullen.

Wanneer heb je Code 95 nodig?

Code 95 is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor een rijbewijs C1 (E), C (E), D1 (E), of D (E) nodig is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door nascholing.

Rijbewijs met Code 95

Code 95 behaal je door de basiskwalificatie. De basiskwalificatie is voor iedereen die na 01-09-2009 het rijbewijs beroepsmatig wil gebruiken. De basiskwalificatie bestaat uit:

  • Theorie-examens Module 2 en Module 3

  • Praktische Toets

  • Toets Besloten Terrein

Als je bent geslaagd voor de examens en toetsen laat je de Code 95 op je rijbewijs bijschrijven. Iedere vijf jaar verleng je Code 95 door nascholing te volgen.

Chauffeur die zijn route aan het plannen is in een DAF vrachtauto
Theorie, Praktijk & E-learning

Al onze Code 95 cursussen

Hieronder vind je een overzicht van al onze Code 95 cursussen. Je vindt daar de cursussen voor: Theorie, Praktijk & E-learning

Filter onze opleidingen:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Schrijf je in voor onze cursussen

Bijkomende kosten

Voor elke Code 95 nascholingscursus wordt € 32,00 per persoon in rekening gebracht, naast de reguliere cursusprijs. Deze kosten zijn voor:

  • Aan- en afmeldkosten van het CBR/CCV voor de registratie van de nascholingsuren

  • Aanmaken van een certificaat voor de kandidaat (indien van toepassing)

  • Administratiekosten

Voor cursussen die niet meetellen voor Code 95 wordt € 5,00 pp. per cursus in rekening gebracht. Bijkomende kosten vallen ten alle tijden buiten eventuele kortingsafspraken.

Cursussen met SOOB

SOOB (opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche) stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. De Weerd verzorgt de administratieve afhandeling daar waar mogelijk.

Hier vind je al onze cursussen waar SOOB subsidie op van toepassing is:

Heftruck

Reachtruck

Lading Zekeren

ADR

VCA

Rijoptimalisatie

Het Nieuwe Rijden

LZV

Werkgevers in de transportsector die werknemers willen opleiden voor een branche-kwalificerend certificaat of diploma, kunnen hiervoor bij SOOB Subsidiepunt terecht. De subsidie geldt voor rijopleidingen voor zijinstromers en doorstromers en geldt voor een aantal Code 95 Nascholingscursussen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk op www.soobsubsidiepunt.nl.

Logo van SOOB

DAF Driver Training Partner

De Weerd is DAF Driver Training Partner. Om ervoor te zorgen dat je als chauffeur van een DAF-voertuig optimaal bijgeschoold wordt heeft DAF een landelijk netwerk opgezet van partners. Onze instructeurs zijn opgeleid om voor jou de best mogelijke DAF Driver Training te verzorgen. Je volgt de DAF Driver Training ook voor je Code 95.

DAF Driver Training logo badge

Veel gestelde vragen

Wanneer heb je Code 95 nodig?

Code 95 is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor een rijbewijs C1 (E), C (E), D1 (E), of D (E) nodig is.

Hoe lang is Code 95 geldig?

De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door nascholing.

Heb ik Code 95 nodig als ik mijn C rijbewijs voor 10-09-2009 heb gehaald?

Je hebt dan geen basiskwalificatie nodig. Dan kan je de Code 95 behalen door het volgen van 35 uur nascholing.

Om vanaf 10-09-2009 beroepschauffeur te blijven moest je uiterlijk 10 september 2016 een geldige Code 95 op je rijbewijs hebben staan. Vanaf 10 september 2016 geen Code 95 op je rijbewijs? Bekijk dan op de site van CBR welke stappen te volgen.

Staat je antwoord er niet bij?

Parkeer dan je vraag en neem contact met ons op. We informeren je graag!