Vrachtwagen met aanhangwagen CE

Met het C rijbewijs op zak kan je de rijopleiding CE volgen. Het CE rijbewijs is voor een vrachtwagen met aanhangwagen of trekker met oplegger met een toegestane maximum massa van meer dan 7500 kilo.

Om de rijopleiding CE perfect aan te laten sluiten bij de praktijk, kun je kiezen met welk voertuig je het rijbewijs wil gaan behalen. We geven rijles in een combinatie bakwagen met middenas-aanhangwagen, of met een trekker-oplegger. De combinaties rijden we met een DAF XF, Volvo FH en Mercedes Actros. De trekker oplegger is een DAF XF met een Schmitz-oplegger.

Voor de rijopleiding CE moet je in het bezit zijn van een C rijbewijs met Code 95. Zonder Code 95 is de minimumleeftijd voor dit rijbewijs 21 jaar.

Kennismakingsles

Om een indicatie te krijgen van het aantal benodigde rijlessen om je rijbewijs CE te halen, begin je met een kennismakingsles. Deze kennismaking bestaat uit een intakegesprek, rijden in de praktijk en een eindgesprek. Hierna wordt het aantal benodigde lessen vastgesteld.

De Weerd CE vrachtauto van DAF rijdend op de weg

Gezondheidsverklaring en medische keuring

Gezondheids
verklaring en medische keuring

Om het praktijkexamen aan te vragen moet je een gezondheidsverklaring aanvragen via de website van het CBR. Ook moet je gekeurd worden door een bevoegde arts. Een keuringsafspraak kan ingepland worden via regelzorg.nl.

De kosten voor deze keuring zijn niet in de lespakketten inbegrepen. Ons advies is om het aanvragen van de gezondheidsverklaring en de keuring zo snel mogelijk te regelen. Zo voorkom je vertraging in je rijopleiding.

CE rijbewijs met Code 95

Ben je beroepschauffeur? Dan moet je het CE rijbewijs met Code 95 in bezit hebben.

CE vrachtauto van De Weerd met een leerling die de trailer afkoppelt

Prijzen

20 lessen + praktijkexamen

€ 2.530,-

24 lessen + praktijkexamen

€ 2.925,-

28 lessen + praktijkexamen

€ 3.320-

32 lessen + praktijkexamen

€ 3.715,-

36 lessen + praktijkexamen

€ 4.110,-

*Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden. Alle prijzen zijn exclusief BTW. Prijzen voor werkzaamheden uitgevoerd door De Weerd Transportopleidingen B.V. zijn exclusief BTW. Werkzaamheden uitgevoerd door De Weerd Verkeersopleidingen B.V. zijn vrijgesteld van BTW. Prijzen van toepassing op inschrijvingen vanaf 01-12-2023.

Reserveer je kennismakingsles voor vrachtwagen CE

Rijopleidingen met SOOB

SOOB (opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche) stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. De Weerd verzorgt de administratieve afhandeling daar waar mogelijk.

Werkgevers in de transportsector die werknemers willen opleiden voor een branche-kwalificerend certificaat of diploma, kunnen hiervoor bij SOOB Subsidiepunt terecht. De subsidie geldt voor rijopleidingen voor zijinstromers en doorstromers en geldt voor een aantal Code 95 nascholingscursussen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk op www.soobsubsidiepunt.nl.

Veel gestelde vragen

Wanneer heb ik een CE rijbewijs nodig?

Het CE rijbewijs is voor een vrachtwagen met aanhangwagen of trekker met oplegger met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kilo.

Wanneer mag je het CE rijbewijs halen?

Voor de rijopleiding CE moet je in het bezit zijn van een C rijbewijs met Code 95. Zonder Code 95 is de minimumleeftijd voor dit rijbewijs 21 jaar.

Met welke combinaties wordt gereden?

Je kunt kiezen met welk voertuig je het CE rijbewijs wil gaan behalen. We geven rijles in een combinatie bakwagen met middenas-aanhangwagen, of met een trekker-oplegger. De combinaties rijden we met een DAF XF, Volvo FH en Mercedes Actros. De trekker oplegger is een DAF XF met een Schmitz-oplegger.

Heb ik extra theorie nodig voor het CE rijbewijs?

Nee, het behaalde theorie voor het C rijbewijs is voldoende.

Hoe lang duurt een rijopleiding CE?

Na de medische keuring en afgifte van de gezondheidsverklaring plannen we het praktijkexamen met het benodigd aantal lessen in. We hebben verschillende lespakketten. Het geadviseerde lespakket volgt uit de kennismakingsles. De lessen worden verdeeld over meerdere dagen over een periode voor de examendatum.

Wat is de wachttijd voor het CE praktijkexamen?

Vanuit het CBR hebben we te maken met beperkte examen capaciteit. Dit betekent dat we lang moeten wachten op een examendatum en de wachttijd voor de start van je rijopleiding loopt hierdoor wel op tot een aantal maanden. Neem voor actuele wachttijden contact met ons op.

Hoe lang is de gezondheidsverklaring geldig?

De gezondheidsverklaring is 1 jaar geldig.

Staat je antwoord er niet bij?

Parkeer dan je vraag en neem contact met ons op. We informeren je graag!