Haal snel je bromfiets rijbewijs AM

Kan je niet wachten om je scooter/bromfiets rijbewijs te halen? Bij De Weerd haal je dit rijbewijs binnen twee dagen. Als je 15,5 jaar bent mag je deelnemen aan het theorie-examen. Na het behalen van je theorie en als je 16 jaar bent mag je praktijkexamen doen.

Theorie

Als je 15,5 jaar bent mag je deelnemen aan het theorie-examen bij CBR. Dit heb je nodig voordat je praktijkexamen mag doen. Het theorie-examen duurt 30 minuten. Voor het theoriegedeelte bieden wij een zelfstudiepakket aan met oefenexamens van het CBR. Wij reserveren ook het theorie-examen voor je.

Theorie vragenuurtje
Naast het zelfstudiepakket kan je ook meedoen met het theorie vragenuurtje. In dit vragenuurtje nemen we je mee door het lesmateriaal, kan je vragen stellen en oefen je de CBR examens.

Leerling met theorieboek bromfiets AM van De Weerd
Twee bromfietsen AM van De Weerd

Praktijk

Met de theorie op zak en als je 16 jaar bent plannen we met jou de praktijklessen en het praktijkexamen. In Apeldoorn zijn de lessen gepland op één dagdeel met aansluitend het praktijkexamen. In Zwolle zijn de lessen gepland over twee dagen, met aansluitend op de tweede dag het praktijkexamen. Je gaat met de instructeur en maximaal één andere leerling de weg op.

Handig om te weten

Naast het reguliere theorie-examen bestaat er ook een examen met extra tijd. Het theorie-examen duurt dan 45 minuten en je krijgt oortjes om met het examen mee te luisteren. Je kunt ook kiezen voor het individueel begeleid examen. Je zit dan samen met een medewerker van het CBR en de vragen worden voorgelezen. Dit theorie-examen duurt 45 minuten.

Tijdens de praktijklessen en het praktijkexamen kun je kosteloos gebruik maken van beschermende kleding en onze bromfiets. Het dragen van hoge stevige schoenen is verplicht.

Vergeet je ID-bewijs niet.

Als je bij ons je bromfietsrijbewijs hebt behaald met het compleet pakket, dan ontvang je als cadeau voor deze mooie prestatie een tegoedbon ter waarde van € 75,00.

Lespakketten

Compleet
€465,-*
Theoriepakket incl. examentraining en examen.
4x praktijkles van 50 minuten
Praktijkexamen CBR van 45 minuten
Gratis kennismakingsles voor het autorijbewijs
Veiliger op weg
€549,-*
Theoriepakket incl. examentraining en examen
6x praktijkles van 50 minuten
Praktijkexamen CBR van 45 minuten
Gratis kennismakingsles voor het autorijbewijs
Theorie
€120,-*
Theoriepakket incl. examen
Code voor 15 uur online examentraining
*Alleen het praktijkgedeelte €345,- (4 praktijklessen en praktijkexamen). Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden. Prijzen incl. BTW en van toepassing op inschrijvingen vanaf 01-12-2023.

Veel gestelde vragen

Wat is de wachttijd voor het theorie-examen AM?

Je moet voor een datum van een theorie-examen rekening houden met een wachttijd van ca. 2-3 weken.

Wat is de wachttijd voor het praktijkexamen AM?

Vanuit het CBR hebben we te maken met beperkte examen capaciteit. Dit betekent dat we lang moeten wachten op een examendatum en de wachttijd loopt wel op tot een aantal maanden. Neem voor actuele wachttijden contact met ons op.

Waar kan ik mijn bromfiets theorie-examen doen?

Het theorie-examen wordt afgenomen in Deventer of Zwolle.

Waar kan ik mijn bromfiets praktijkexamen doen?

Het praktijkexamen wordt afgenomen in Apeldoorn of Zwolle.

Hoe lang duurt een rijopleiding voor de bromfiets?

Je behaalt de theorie door middel van zelfstudie. Je kan hier zelf het tempo bepalen en aangeven wanneer je theorie-examen wil doen. Als je het theoriecertificaat op zak hebt plannen we het praktijkexamen. In Apeldoorn wordt het praktijkgedeelte gepland op één dag (4 of 6 lessen met aansluitend het praktijkexamen). In Zwolle wordt het praktijkgedeelte gepland op twee dagen, de ene dag 2 lessen en de volgende dag 2 lessen met aansluitend het praktijkexamen.

Kan ik ook een theoriecursus volgen voor de bromfiets?

Wij hebben een zelfstudiepakket bestaande uit een theorieboek en internetcode voor 15 uur online examentraining. Er wordt geen klassikaal les gegeven. Als er een theoriecursus voor de auto gepland staat en deze is nog niet vol, dan kan je wel aansluiten bij deze lessen. Neem voor deze mogelijkheid telefonisch contact met ons op.

Ik heb dyslexie, hoe kan ik dan het beste deelnemen aan het theorie-examen?

Het CBR heeft theorie-examens met extra tijd (45 minuten ipv 30 minuten) en individuele mondelinge examens. Neem voor meer informatie en het reserveren van deze examens telefonisch contact met ons op.

Staat je antwoord er niet bij?

Parkeer dan je vraag en neem contact met ons op. We informeren je graag!