Summer sale!

Reserveer nu je kennismakingsles en krijg 10% van je rijlessen gratis!

Ben je flexibel en beschikbaar op verschillende momenten in de week? ⏰ Dan kunnen we al binnen 6 weken je kennismakingsles inplannen.

Heb je de theorie al in de pocket? 📚 Dan kunnen we jouw rijopleiding nog sneller inplannen en klaarstomen voor het rijexamen! 🚦

Deze zomeractie betekent dat je bij aanmelding voor een pakket met 40 lessen, maar liefst 4 lessen gratis krijgt! Mis deze kans niet en haal je rijbewijs met een flinke korting. 🚗💨

Neem contact met ons op voor meer informatie en om je aan te melden! 📞

*Actie is geldig tot en met 15 juli en alleen bij afname van een pakket.direct contact op met de instructeur.

Beginnen met rijlessen B?

Als je wil beginnen met rijlessen voor autorijbewijs B dan helpt De Weerd je goed en veilig op weg. Reserveer eenvoudig je kennismakingsles voor de regio Apeldoorn, Epe of Zwolle. Dan word jij binnenkort door één van onze instructeurs thuis opgehaald.

Kennismakingsles

Tijdens de kennismakingsles ga je uiteraard zelf al rijden, onder begeleiding van de instructeur. Die stelt je op je gemak en helpt je stap voor stap het autorijden onder de knie te krijgen. De instructeur adviseert een lespakket dat bij je past en legt duidelijk uit wat je kunt verwachten van de rijopleiding. De Weerd biedt je een rijopleiding aan die leuk is, waarbij je je op je gemak voelt en die je opleidt tot een veilige bestuurder.

Voor het plannen van een kennismakingsles met de automaat kan je contact met ons opnemen.

Lesauto B van De Weerd voor beplanting
Lesauto B automaat van De Weerd

Rijlessen

Een rijles duurt 50 minuten en wij plannen altijd twee rijlessen achter elkaar, zodat je per keer 100 minuten les krijgt. Dit is precies lang genoeg om alle verkeerssituaties goed te oefenen en kort genoeg om je te kunnen blijven concentreren. Je kunt bij ons kiezen voor de schakelauto of automaat.

Automaat lessen

Rijden met een automaat biedt veel voordelen. Doordat het bedienen van de auto eenvoudiger is heb je meer tijd om je te concentreren op het verkeer. Ook kunnen we de auto in Apeldoorn op enkele punten aanpassen als dat bij een eventuele beperking een oplossing biedt. Zo kan er indien nodig met de linkervoet gas gegeven worden en geremd en kunnen we de richtingaanwijzer en ruitenwissers aan één kant bedienen, zowel links als rechts. Het rijden met één arm wordt daardoor mogelijk.

Over automaat lessen

Rijden met een automaat biedt veel voordelen. Doordat het bedienen van de auto eenvoudiger is heb je meer tijd om je te concentreren op het verkeer. Ook kunnen we de auto op enkele punten aanpassen als dat bij een eventuele lichamelijke beperking een oplossing biedt. Voor het plannen van een kennismakingsles met de automaat kan je contact met ons opnemen.  

Aangepaste lesauto bij lichamelijke beperking

Eén van onze lesauto's met automaat is aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. De lesauto heeft de volgende aanpassingen; links gasgeven/remmen, met rechterarm richtingaanwijzer bedienen en met linkerarm ruitenwissers bedienen. Voor meer informatie en mogelijkheden neem dan contact met ons op.

Theorie

Met de speedtheorie cursus bereiden we je goed en snel voor op het theorie-examen. De hybride combinatie van klassikaal les en online zelfstudie verhoogt je kans tot slagen. Voor elke klassikale les doorloop je eerst thuis online het lesmateriaal, zodat je goed voorbereid de theorie met de docent kunt doornemen. Je hebt drie maanden online toegang tot het lesmateriaal en vijf uur toegang tot oefenexamens op de CBR manier om zelfverzekerder aan je examen te beginnen. Het examen plannen we zo dicht mogelijk na de laatste klassikale les, afhankelijk van de capaciteit bij het CBR.

We adviseren je om zo snel mogelijk te beginnen met de theorie. Vanwege de lange wachttijden bij het CBR willen we zo snel mogelijk een praktijkexamen voor je plannen. Hiervoor is het noodzakelijk dat je de theorie hebt behaald.

Lespakketten

Basis
€1.995,-*
Kennismakingsles
30 rijlessen van 50 minuten
Level Check
Praktijkexamen
Tussentijdse Toets
DRI-VR
Speedtheorie cursus inclusief theorie-examen
Start
€2.739,-*
Kennismakingsles
40 rijlessen van 50 minuten
Level Check
Praktijkexamen
Tussentijdse Toets
DRI-VR
Speedtheorie cursus inclusief theorie-examen
Compleet
€2.899,-*
Kennismakingsles
40 rijlessen van 50 minuten
Level Check
Praktijkexamen
Tussentijdse Toets
DRI-VR
Speedtheorie cursus inclusief theorie-examen
*De lespakketten worden in vier termijnen in rekening gebracht. Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden. Prijzen incl. BTW en van toepassing op inschrijvingen vanaf 01-12-2023.

Doorschakelpakketten

Na de kennismakingsles volgt een advies voor het aantal lessen voor de rijopleiding. Bij afname van het basis, start of compleet pakket kan nog een doorschakelpakket van 6 en/of 10 lessen geadviseerd worden.

Doorschakelpakket 6 lessen €320,-

Doorschakelpakket 10 lessen €525,-

Reserveer je kennismakingsles voor de auto

Met een kennismakingsles ervaar je hoe het is om auto te rijden en ga je van start met je rijopleiding B. Kijk bij het reserveren goed of de kennismakingsles in jouw regio wordt aangeboden. Onze instructeurs werken in een bepaald gebied om te voorkomen dat ze veel onnodige kilometers maken. Dat is zonde van de lestijd en het milieu. Staat je woonregio er niet tussen of voor een kennismakingsles in de automaat neem dan contact met ons op. We vinden altijd een mogelijkheid die bij je past!

Veel gestelde vragen

Geven jullie ook in het weekend en/of avonden autorijles?

Wij geven ook autorijles op zaterdagochtend of begin van de avond. Als er een praktijkexamen voor je gepland staat is het van belang dat we het benodigd aantal lessen goed gepland krijgen. Als je alleen afhankelijk bent van het weekend of avonden, dan zal het langer duren voordat je praktijkexamen kan doen. Als je flexibel bent met je uren, dan kunnen er ook meer lessen gepland worden en kunnen we eerder het praktijkexamen voor je plannen.

De kennismakingsles wordt niet in de avond gepland.

Ik heb dyslexie, hoe kan ik dan het beste deelnemen aan het theorie-examen?

Het CBR heeft theorie-examens met extra tijd (45 minuten ipv 30 minuten) en individuele mondelinge examens. Neem voor meer informatie en het reserveren van deze examens telefonisch contact met ons op.

Waar kan ik mijn auto theorie-examen doen?

Het auto theorie-examen wordt afgenomen in Deventer of Zwolle.

Waar kan ik mijn auto praktijkexamen doen?

Het auto praktijkexamen wordt afgenomen in Apeldoorn of Zwolle.

Wat is de wachttijd voor het begin van de rijopleiding auto?

De kennismakingsles kan op redelijke termijn gepland worden. Neem voor actuele wachttijden contact met ons op.

Vanuit het CBR hebben we te maken met beperkte examen capaciteit. Dit betekent dat we lang moeten wachten op een examendatum. We willen daarom bij de start van je rijopleiding zo snel mogelijk een praktijkexamen voor je plannen. Hiervoor is het noodzakelijk dat je de theorie hebt behaald. We adviseren om zo snel mogelijk te beginnen met je theorie, je kunt als je 16 jaar oud bent al theorie-examen doen. Met onze speedtheorie cursus bereiden we je goed en snel voor op het theorie-examen.

Hoe lang is het theoriecertificaat auto geldig?

Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Ik ben 16,5 jaar kan ik dan al beginnen aan mijn rijopleiding auto?

Als je 16,5 jaar bent mag je beginnen met de praktijklessen.

Met 2toDrive kun je als 17-jarige rijervaring opdoen onder begeleiding van een coach. Dankzij deze coach, die je zelf uitkiest, leer je alvast  om lastige situaties in het verkeer beter in te schatten. Wat 2toDrive verder inhoudt:
-Vanaf 16 jaar mag je je theorie-examen afleggen
-Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen
-Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen
-Tot je 18e mag je alvast begeleid autorijden en vanaf je 18e zelfstandig!

Meer informatie over je autorijbewijs B halen vanaf 16,5 jaar vind je op www.2todrive.nl

Word ik thuis opgehaald?

De instructeur komt je thuis ophalen, tenzij anders afgesproken.

Onze instructeurs werken in een bepaald postcodegebied om te voorkomen dat ze veel onnodige kilometers maken. Dat is zonde van de lestijd en het milieu. Rijden we niet naar je woonadres? Dan kunnen we een centraal ophaalpunt afspreken waar je opgehaald en weggebracht wordt.

Staat je antwoord er niet bij?

Parkeer dan je vraag en neem contact met ons op. We informeren je graag!