Rijvaardigheid

Leer veiliger en vertrouwd rijden! Of het nu gaat om behendigheid met de caravan, camper, aanhangwagen, motor of auto, met onze rijvaardigheidstrainingen bieden wij oplossingen op maat. Ook voor Back on the bike, Rijangst en DAF Driver Training, biedt De Weerd uiteenlopende mogelijkheden aan. En een opfrisles voor de motor of auto (schakel en automaat) heb je bij ons zo ingepland.

Op zoek naar meer uitdaging of team-uitje? Met de circuit training leer je meer over voertuigbeheersing die verder gaat dan de basis. Om naast het normale autorijden wat extra’s te bieden is er daarom De Weerd Racing.

Hieronder vind je een overzicht van al onze rijvaardigheidstrainingen:

Caravan- en campertraining

Wil jij je rijvaardigheid met de caravan of camper verbeteren? Meld je dan aan voor onze training. Verbeter alle essentiële technieken en vaardigheden en ga daarna met nog meer zelfvertrouwen de weg op. Samen met de instructeur worden de bijzondere verrichtingen getraind, zoals parkeren en achteruitrijden. Heb je een voorkeur waar de focus op moet liggen tijdens de training? Geen probleem, bespreek dit met de instructeur en hier zal voldoende op geoefend worden.

Duur

De caravan- of campertraining duurt 2,5 uur.

Locatie

De trainingen worden gegeven op de locatie in Apeldoorn of Zwolle met eigen caravan of camper.

Prijs

€174,-
Campertraining op het terrein van De Weerd

Auto en aanhangwagen opfriscursus

Wil je het rijden met auto en aanhangwagen opfrissen? Meld je dan aan voor onze opfriscursus rijden met aanhangwagen. Verbeter je techniek en vaardigheid en ga daarna met meer zelfvertrouwen de weg weer op. Samen met de instructeur worden verschillende bijzondere verrichtingen getraind. Heb je een voorkeur waar de focus op moet liggen tijdens de opfriscursus? Geen probleem, bespreek dit met de instructeur en hier zal voldoende op geoefend worden.

BE rijbewijs halen? Bekijk hier onze rijopleiding.

Duur

De opfriscursus rijden met aanhangwagen duurt 2,5 uur.

Locatie

De trainingen worden gegeven op de locatie in Apeldoorn of Zwolle met onze BE combinatie.

Prijs

€160,-
BE combinatie van De Weerd op een industrieterrein

Opfrisles

Wil je het rijden met auto, motor of vrachtwagen opfrissen? Reserveer dan een opfrisles. Verbeter je techniek en vaardigheid en ga daarna met meer zelfvertrouwen de weg weer op. Samen met de instructeur worden verschillende onderdelen getraind. Heb je een voorkeur waar de focus op moet liggen tijdens de opfrisles? Geen probleem, bespreek dit met de instructeur en hier zal voldoende op geoefend worden.

Duur

De opfrisles duurt 100 minuten. Bij de vrachtwagen duurt de opfrisles 120 minuten.

Locatie

Voor de opfrisles met de auto word je thuis opgehaald. De opfrisles voor de motor of vrachtwagen is in Apeldoorn of Zwolle.

Prijs

Auto: €108,-
Motor: €98,-
Vrachtwagen € 180,-
Motorrijles met instructeur en 2 leerlingen

VVN opfriscursus

De VVN opfriscursus is voor bestuurders die lang geleden les hebben gehad. Vaak hebben deelnemers een specifieke vraag over hun rijvaardigheid of probleem waar ze aan willen werken. Tijdens de VVN opfriscursus worden op een leuke manier de verkeersregels en – gedrag opgefrist.

De Weerd verzorgt de praktijkritten voor VVN in Apeldoorn.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met VVN via 088 - 524 88 00 / info@vvn.nl. Het aanmelden gaat ook via VVN.

VVN Opfriscursus banner

Circuit training

Op zoek naar een training die verder gaat dan voertuigbeheersing? Dan hebben wij met De Weerd Racing de ideale circuit training voor jou. Je volgt deze training om naast het normale autorijden eens wat extra met het rijden te doen.

De circuit training is ook erg leuk in groepsverband, als teambuilding uitje of onderdeel van een managementtraining.

De mogelijkheden zijn:

  • Slipcursus op een kleine besloten baan, waar gewerkt wordt aan remtechnieken, onderstuur (de auto glijdt over de voorbanden naar buiten) en overstuur (de achterkant van de auto haalt je in).

  • Driftcursus in Lelystad, waarbij je de ultieme voertuigcontrole gaat trainen. Je komt er achter dat je kunt sturen met je rechtervoet…

  • Deelnemen als passagier bij een trackday op een circuit in Assen of Zandvoort, waarbij je ervaart hoe je ideale lijnen kunt rijden en hoe een auto reageert bij hard remmen en een hoge bochtsnelheid.

  • Deelnemen als rijder bij een trackday onder begeleiding van een instructeur, waarbij je een ultieme ervaring zal beleven die je nooit meer vergeet.

Waarschuwing! Pas op dat je niet met het race-virus besmet raakt…

Bij alle trainingen die zijn vermeld word je gegarandeerd een betere bestuurder, met vaardigheden die je kan toepassen in het dagelijkse verkeer. Het gaat hierbij niet om de snelheid, maar wel om de wijze waarop je reageert in onverwacht gevaarlijke situaties.

Prijs

Op aanvraag
De Weerd Racing Raceauto met bestuurder

Back on the bike

Begint het te kriebelen om weer eens op de motor te stappen? Met de BOVAG Back on the bike opfriscursus heten we je van harte welkom terug op de motor!

De opfriscursus bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte, inclusief het inschatten van risico’s en jouw plaats al motorrijder op de weg. Je oefent de belangrijkste manoeuvres, bijzondere verrichtingen en maakt ook onder begeleiding van een instructeur een rit op de openbare weg.

Lees hier meer over de Back on the bike opfriscursus.

Duur

De opfriscursus duurt 1 dag, van 08.00 – 16.00 uur.

Locatie

De trainingen worden gegeven op de locatie in Apeldoorn of Zwolle.

Prijs

€ 249,- per deelnemer met eigen motor
Motorrijles met 2 leerlingen en een instructeur

DAF Driver Training

Voor de beroepschauffeur van een DAF-voertuig bestaat de DAF Driver Training. Om ervoor te zorgen dat je als chauffeur van een DAF-voertuig optimaal bijgeschoold wordt. Onze instructeurs zijn opgeleid om voor jou de best mogelijke DAF Driver Training te verzorgen. De Weerd is DAF Driver Training Partner.

Je volgt de DAF Driver Training ook voor je Code 95.

Plan je DAF Driver Training

DAF Driver Training logo Badge

Rijangst coaching

Heb je last van rijangst? Wij bieden hulp! Samen met een gespecialiseerde coach leer je de rijangst te overwinnen met als doel weer ontspannen aan het verkeer deel te nemen.

Angst in het verkeer komt vaker voor dan je misschien zou denken. Herken je dit? Dan ben je dus niet alleen! Een half miljoen bestuurders vermijdt het autorijden omdat ze last van angst in het verkeer heeft. Dit kan voor belemmeringen zorgen in het (dagelijks) leven, maar gelukkig is er iets aan te doen.

NKC Campertraining

Ben jij NKC-lid en wil je jouw camperrijvaardigheid verbeteren? Doe dan mee aan deze speciale training die ontwikkeld is door de NKC en de BOVAG. Verbeter op één dag alle essentiële technieken en ga daarna met nog meer zelfvertrouwen met jouw camper de weg op.

Tijdens deze speciaal voor de camperaar ontwikkelde training leer je verschillende handelingen en komen diverse tests aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan een door de NKC en BOVAG ontwikkelde training.

  • Inparkeren

  • Obstakels ontwijken

  • Breedte en hoogte inschatten voor takken en bruggen

  • Werking technologie (sensoren)

  • Ogen- , reactie,- en verkeerstest

  • Handige tips

Prijs

Deze zeer complete training kost € 329,- per camper. Een bedrag dat je bovendien kunt terugverdienen. Want slaag je voor de training, dan krijg je vijf jaar lang maar liefst 10% korting op de jaarpremie van de NKC Camperverzekering. Je hebt recht op de korting als je als geregistreerde (bij NKC) regelmatige bestuurder de rijvaardigheidstraining volgt, de bestuurder bent tijdens de training en de training met succes gevolgd hebt.

NKC

De NKC is hét consumenten platform voor de (Europese) camperliefhebber! Zij informeert en inspireert hen en brengt hen met elkaar in contact. Daartoe (ver)bindt de NKC-camperliefhebbers aan zich op een bij die liefhebber passende wijze. Leden/camperaars koesteren en ontzorgen alsmede de (Europese) aanhang verbreden met nieuwe doelgroepen. Op deze manier speelt de NKC in op de vele veranderingen horend bij het huidig tijdsgewricht en behoeften die (jongere) generaties stellen aan de diversiteit en professionaliteit van een moderne consumentenvereniging. Zie www.nkc.nl voor meer informatie.

Pretlessen

Altijd al eens willen ervaren hoe het voelt om in een vrachtwagen of op een motor te rijden? Met de pretlessen van De Weerd ontdek je voor een keer de route in een voertuig naar keuze.

De pretles is er zo op ingericht dat je een goede indruk krijgt van het rijden met het voertuig. Met de instructeur naast je ga je veilig en verantwoord de weg op.

Wij bieden pretlessen aan voor de volgende voertuigen:
-Motor
-Vrachtwagen
-Vrachtwagen met aanhangwagen (indien je in het bezit bent van een C-rijbewijs)

Duur

Motor: 100 minuten

Vrachtwagen: 90 minuten

Vrachtwagen met aanhangwagen: 90 minuten

Prijs

Motor: €80,-
vrachtwagen: €135,-
Vrachtwagen met aanhangwagen: €148,50
De Weerd C vrachtauto op de weg

Cadeaulessen

Wil je een rijles cadeau geven? Gefeliciteerd, want met de cadeaulessen van De Weerd verras je iemand met een cadeau om nooit te vergeten!

Wij bieden cadeaulessen aan voor de volgende voertuigen:
-Bromfiets
-Motor
-Auto (hiervoor hebben we ook de Birthday Box)
-Vrachtwagen

We werken met cadeaukaarten waar een tegoed met een bedrag naar keuze aan gekoppeld is. Dit betekent dat je een rijles of hele rijopleiding van alle categorieën cadeau kunt geven, maar ook een financieel steuntje in de rug voor als iemand al is begonnen met lessen.

Birthday Box autorijles

Weet je het nog? Je eerste rijles? Dat was veel meer dan de eerste keer achter het stuur. Spannend, maar ook dat geweldige gevoel van vrijheid. Met de Birthday Box van De Weerd is de eerste rijles verpakt in een feestelijke box met miniatuurauto, grappige kaart, geluksleutelhanger én de bekende goede zorgen van De Weerd. En…binnenkort hoef je dus zelf niet meer te halen en brengen. Bestel nu de Birthday Box van De Weerd voor € 49,95 (inclusief 1 rijles) en geniet van jullie vrijheid.

De Weerd Birthday Box Reclame foto