Last-minute C1 rijopleiding

Haal bij ons last-minute je C1 (camper)rijbewijs 🚐 en ga vanaf september zorgeloos op vakantie 🏖️. Schrijf je nu in voor de C1 rijopleiding en krijg 10% korting op je rijlessen.

Heb je de theorie op zak en gezondheidsverklaring akkoord? Dan kan je op 28 augustus examen doen 📅! De komende weken moet je dan flexibel en beschikbaar zijn voor de rijlessen.Wees er snel bij ⏰, want op=op❗

Voor meer informatie of reserveren kan je telefonisch contact opnemen via 📞 085 073 24 00.

Rijbewijs nodig voor camper of lichte vrachtwagen C1?

Het C1 rijbewijs is er voor voertuigen van 3500 tot 7500 kg en maximaal 8 inzittenden (excl. de bestuurder). Je kunt dan denken aan een grote camper, kleine vrachtwagen of ambulance.

Kennismakingsles

Om een indicatie te krijgen van het aantal benodigde rijlessen om je rijbewijs C1 te halen, begin je met een kennismakingsles. Deze kennismaking bestaat uit een intakegesprek, rijden in de praktijk en een eindgesprek. Hierna wordt het aantal benodigde lessen vastgesteld.

Iveco C1 op het terrein van De Weerd met op de achtergrond beplanting
Achterkant van de Iveco C1 met print van een camper voor een blauw berglandschap

Theorie

Voordat je praktijkexamen mag doen, moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. De theorie voor de C1 rijopleiding bestaat uit één of drie modules met theorie-examen. Het aantal modules is afhankelijk van je keuze voor Code 95.

Gezondheidsverklaring en medische keuring

Gezondheids
verklaring en medische keuring

Om het praktijkexamen aan te vragen moet je een gezondheidsverklaring aanvragen via de website van het CBR. Ook moet je gekeurd worden door een bevoegde arts. Een keuringsafspraak kan ingepland worden via regelzorg.nl.

De kosten voor deze keuring zijn niet in de lespakketten inbegrepen. Ons advies is om het aanvragen van de gezondheidsverklaring en de keuring zo snel mogelijk te regelen. Zo voorkom je vertraging in je rijopleiding.

Iveco C1 op het terrein van De Weerd met daarachter bomen en struiken

Prijzen

8 lessen + praktijkexamen

€ 1.120,-

10 lessen + praktijkexamen

€ 1.280,-

12 lessen + praktijkexamen

€ 1.440,-

Theoriepakket 12,5 uur (online) lesmateriaal + theorie-examen

€ 275,-

Rijopleiding C1E

Op aanvraag

*De dagopleiding wordt 6 weken voor examendatum in rekening gebracht. Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden. Alle prijzen zijn exclusief BTW. Prijzen voor werkzaamheden uitgevoerd door De Weerd Transportopleidingen B.V. zijn exclusief BTW. Werkzaamheden uitgevoerd door De Weerd Verkeersopleidingen B.V. zijn vrijgesteld van BTW. Prijzen van toepassing op inschrijvingen vanaf 01-12-2023.

Reserveer je kennismakingsles voor kleine vrachtwagen C1

Veel gestelde vragen

Wanneer heb ik een C1 rijbewijs nodig?

Het C1 rijbewijs is er voor voertuigen van 3500 tot 7500 kg en maximaal 8 inzittenden (excl. de bestuurder).

Welke theorie heb ik nodig voor het C1 rijbewijs?

De theorie voor de C1 rijopleiding bestaat uit één of drie modules met theorie-examen. Het aantal modules is afhankelijk van je keuze voor Code 95.

Hoe lang duurt een rijopleiding C1?

Je behaalt eerst de theorie door middel van zelfstudie. Je kan hier zelf het tempo bepalen en aangeven wanneer je theorie-examen wil doen. Als je het theoriecertificaat op zak hebt, na de medische keuring en de gezondheidsverklaring is afgegeven, dan plannen we het praktijkexamen met het benodigd aantal lessen in. We hebben lespakketten van 8, 10 of 12 lessen. Het geadviseerde lespakket volgt uit de kennismakingsles. De lessen worden verdeeld over meerdere dagen over een periode van ca. 2 - 4 weken voor de examendatum.

Wat is de wachttijd voor het C1 praktijkexamen?

Vanuit het CBR hebben we te maken met beperkte examen capaciteit. Dit betekent dat we lang moeten wachten op een examendatum en de wachttijd voor de start van je rijopleiding loopt hierdoor wel op tot een aantal maanden. Neem voor actuele wachttijden contact met ons op.

Hoe lang is het theoriecertificaat geldig?

Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Hoe lang is de gezondheidsverklaring geldig?

De gezondheidsverklaring is 1 jaar geldig.

Staat je antwoord er niet bij?

Parkeer dan je vraag en neem contact met ons op. We informeren je graag!