Op de weg als (beroeps) chauffeur C

Met rijopleiding C zorgt De Weerd voor een veilige baan op de weg. Als (beroeps)chauffeur ga je goed voorbereid de weg op. Rijbewijs C is het rijbewijs voor een vrachtauto vanaf 3500 kg. Ga je beroepsmatig aan de slag? Dan moet je rijbewijs C halen met Code 95.

Kennismakingsles

Om een indicatie te krijgen van het aantal benodigde rijlessen om je rijbewijs C te halen, begin je met een kennismakingsles. Deze kennismaking bestaat uit een intakegesprek, rijden in de praktijk en een eindgesprek. Hierna wordt het aantal benodigde lessen vastgesteld.

Vrachtauto C van De Weerd op de openbare weg
2 C vrachtauto's op de parkeerplaats van De Weerd

Theorie

Theorie halen is nodig wanneer je de praktijkopleiding voor het vrachtauto rijbewijs gaat volgen. De theoriecursus voor de rijopleiding C bestaat uit module 1 (M1), module 2 (M2) en module 3 (M3). Deze cursussen worden in Apeldoorn overdag aangeboden en in Zwolle zijn de cursussen overdag en ’s avonds te volgen.

De klassikale cursus start met M1, deze module moet eerst afgerond worden voordat er gestart kan worden met M2 en M3. Na het behalen van theorie M1 kan er gestart worden met de praktijklessen. Gedurende de praktijklessen worden de theoriecursussen M2 en M3 gevolgd. Schrijf je direct in!

Direct inschrijven

Gezondheidsverklaring en medische keuring

Gezondheids
verklaring en medische keuring

Om het praktijkexamen aan te vragen moet je een gezondheidsverklaring aanvragen via de website van het CBR. Ook moet je gekeurd worden door een bevoegde arts. Een keuringsafspraak kan ingepland worden via regelzorg.nl.

De kosten voor deze keuring zijn niet in de lespakketten inbegrepen. Ons advies is om het aanvragen van de gezondheidsverklaring en de keuring zo snel mogelijk te regelen. Zo voorkom je vertraging in je rijopleiding.

Vrachtauto C van De Weerd op een parkeerterrein met nog een C vrachtauto er achter

Prijzen

20 lessen + praktijkexamen

€ 2.170,-

24 lessen + praktijkexamen

€ 2.510,-

28 lessen + praktijkexamen

€ 2.850,-

Theoriecursus M1 + (online) lesmateriaal + theorie-examen

€ 495,-

Theoriecursus M2 + (online) lesmateriaal + theorie-examen

€ 375,-

Theoriecursus M3 + (online) lesmateriaal + theorie-examen

€ 375,-

Toets Besloten Terrein

€ 325,-

Praktische Toets

€ 475,-

*Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden.

Reserveer je kennismakingsles voor vrachtauto C

Rijopleidingen met SOOB

SOOB (opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche) stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. De Weerd verzorgt de administratieve afhandeling daar waar mogelijk.

Werkgevers in de transportsector die werknemers willen opleiden voor een branche-kwalificerend certificaat of diploma, kunnen hiervoor bij SOOB Subsidiepunt terecht. De subsidie geldt voor rijopleidingen voor zijinstromers en doorstromers en geldt voor een aantal Code 95 nascholingscursussen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk op www.soobsubsidiepunt.nl.

Veel gestelde vragen

Wanneer heb ik een C rijbewijs nodig?

Rijbewijs C is het rijbewijs voor een vrachtauto vanaf 3500 kg. Ga je beroepsmatig aan de slag? Dan moet je rijbewijs C halen met Code 95.

Welke theorie heb ik nodig voor het C rijbewijs?

De theoriecursus voor de rijopleiding C bestaat uit module 1 (M1), module 2 (M2) en module 3 (M3). De klassikale cursus start met M1, deze module moet eerst afgerond worden voordat er gestart kan worden met M2 en M3. Na het behalen van theorie M1 kan er gestart worden met de praktijklessen. Gedurende de praktijklessen worden de theoriecursussen M2 en M3 gevolgd.

Hoe lang duurt een rijopleiding C?

Theorie halen is nodig wanneer je de praktijkopleiding voor het vrachtauto rijbewijs gaat volgen. Als je de theorie hebt behaald, na de medische keuring en afgifte van de gezondheidsverklaring plannen we het praktijkexamen met het benodigd aantal lessen in. We hebben verschillende lespakketten. Het geadviseerde lespakket volgt uit de kennismakingsles. De lessen worden verdeeld over meerdere dagen over een periode voor de examendatum

Wat is de wachttijd voor het C praktijkexamen?

anuit het CBR hebben we te maken met beperkte examen capaciteit. Dit betekent dat we lang moeten wachten op een examendatum en de wachttijd voor de start van je rijopleiding loopt hierdoor wel op tot een aantal maanden. Neem voor actuele wachttijden contact met ons op.

Hoe lang is het theoriecertificaat geldig?

Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Hoe lang is de gezondheidsverklaring geldig?

De gezondheidsverklaring is 1 jaar geldig.

Staat je antwoord er niet bij?

Parkeer dan je vraag en neem contact met ons op. We informeren je graag!