Alles over het behalen van je rijbewijs C

Met rijopleiding C zorgt De Weerd voor een veilige baan op de weg. Als (beroeps)chauffeur ga je goed voorbereid de weg op. Rijbewijs C is het rijbewijs voor een vrachtwagen vanaf 3500 kg. Ga je beroepsmatig aan de slag? Dan moet je rijbewijs C halen met Code 95.

Kennismakingsles

Vind je het leuk om veel onderweg te zijn en wil je graag in contact komen met mensen terwijl je een indrukwekkend voertuig van 40 ton bestuurt? Dan is het beroep van vrachtwagenchauffeur misschien wel iets voor jou! Voordat je als chauffeur aan de slag kunt, heb je natuurlijk een vrachtwagen rijbewijs nodig, oftewel rijbewijs C. Dit rijbewijs geeft je de bevoegdheid om vrachtwagens te besturen vanaf 3500 kg. Wil je dit beroepsmatig uitoefenen? Dan moet je het rijbewijs C behalen in combinatie met Code 95.

De Weerd staat voor je klaar om je wegwijs te maken in de wereld van vrachtwagenchauffeurs. Neem direct contact op voor het inplannen van een eerste rijles of lees verder voor meer informatie!

Om een indicatie te krijgen van het aantal benodigde rijlessen om je rijbewijs C te halen, begin je met een kennismakingsles. Deze kennismaking bestaat uit een intakegesprek, rijden in de praktijk en een eindgesprek. Hierna wordt het aantal benodigde lessen vastgesteld.

Met de rijopleiding C zorgt De Weerd voor een veilige baan op de weg. Rijbewijs C is het rijbewijs voor een vrachtauto vanaf 3500 kg.
Met de rijopleiding C zorgt De Weerd voor een veilige baan op de weg. Rijbewijs C is het rijbewijs voor een vrachtauto vanaf 3500 kg.

Een opleiding op maat: jouw weg naar rijbewijs C

Wij geloven in een persoonlijke benadering. Zo bieden we verschillende lespakketten aan. Op deze manier kunnen we een opleiding speciaal op maat maken voor jou om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Onze ervaren en enthousiaste instructeurs begeleiden je door het hele traject, waarbij je plezierige lessen volgt en uitstekende begeleiding ontvangt.

Stappen van het behalen van het vrachtwagen rijbewijs

Gezondheidsverklaring en keuring:

Naast het behalen van de theoriecertificaten, is het ook noodzakelijk om een gezondheidsverklaring aan te vragen op de website van het CBR. Daarnaast moet je gekeurd worden door een bevoegde arts. Een keuringsafspraak kan ingepland worden via regelzorg.nl. De kosten hiervoor zijn niet in de lespakketten inbegrepen. Ons advies is om deze zo snel mogelijk te regelen, zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.

Theorieopleiding:

Voor het verkrijgen van het rijbewijs C moet je in het bezit zijn van de theoriecertificaten M1, M2 en M3. Als beroepschauffeur moet je ook de toets besloten terrein en praktische toets behalen. Deze theoriecursussen worden in Apeldoorn overdag aangeboden en in Zwolle zijn de cursussen overdag en ’s avonds te volgen.

Direct inschrijven

Praktijkopleiding:

De eerste stap is een kennismakingsles, waarin je een intakegesprek hebt, praktijkervaring opdoet en een eindgesprek hebt. Op basis daarvan ontvang je een lesadvies.

Praktijklessen:

We plannen praktijklessen in blokken van 2 /2,5 of 3 uur om voldoende tijd te hebben om verschillende verkeerssituaties te oefenen. Het is aan te raden zoveel mogelijk overdag lessen in te plannen, omdat het praktijkexamen ook overdag wordt afgenomen en het verkeer dan drukker is.

Met de rijopleiding C zorgt De Weerd voor een veilige baan op de weg. Rijbewijs C is het rijbewijs voor een vrachtauto vanaf 3500 kg.

Prijzen

20 lessen + praktijkexamen

€ 2.300,-

24 lessen + praktijkexamen

€ 2.650,-

28 lessen + praktijkexamen

€ 3.000,-

32 lessen + praktijkexamen

€ 3.350-

Theoriecursus M1 + (online) lesmateriaal + theorie-examen

€ 549,-

Theoriecursus M2 + (online) lesmateriaal + theorie-examen

€ 390,-

Theoriecursus M3 + (online) lesmateriaal + theorie-examen

€ 390,-

Toets Besloten Terrein

€ 340,-

Praktische Toets

€ 498,-

*Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden. Alle prijzen zijn exclusief BTW. Prijzen voor werkzaamheden uitgevoerd door De Weerd Transportopleidingen B.V. zijn exclusief BTW. Werkzaamheden uitgevoerd door De Weerd Verkeersopleidingen B.V. zijn vrijgesteld van BTW. Prijzen van toepassing op inschrijvingen vanaf 01-12-2023.

Ga aan de slag voor jouw vrachtwagen rijbewijs!

Wil jij jouw vrachtwagen rijbewijs halen? Reserveer dan direct je kennismakingsles! Onze instructeurs staan klaar om je voor te bereiden om de weg op te gaan en de wereld van transport te verkennen.

Rijopleidingen met SOOB

SOOB (opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche) stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. De Weerd verzorgt de administratieve afhandeling daar waar mogelijk.

Werkgevers in de transportsector die werknemers willen opleiden voor een branche-kwalificerend certificaat of diploma, kunnen hiervoor bij SOOB Subsidiepunt terecht. De subsidie geldt voor rijopleidingen voor zijinstromers en doorstromers en geldt voor een aantal Code 95 nascholingscursussen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk op www.soobsubsidiepunt.nl.

De volgende stap: rijbewijs CE

Wil je met een vrachtwagen een aanhanger of oplegger trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kilo? Dan is rijbewijs CE verplicht. Bij De Weerd bieden we maatwerkopleidingen aan, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en niet te veel betaalt. Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden tijdens je opleiding. Voor deze opleiding geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Bovendien moet je in het bezit zijn van rijbewijs C in combinatie met code 95. Zonder code 95 is de minimumleeftijd 21 jaar.

Rijbewijs C1: de kleine vrachtauto

Voor het besturen van voertuigen met een gewicht tussen 3500-7500 kg en voor maximaal 8 inzittenden, exclusief de bestuurder, is het C1 rijbewijs verplicht. Dit rijbewijs wordt vaak behaald voor het besturen van campers. Aan dit voertuig mag een aanhangwagen of oplegger gekoppeld worden van maximaal 750 kg. Wil je een zwaardere aanhangwagen of oplegger koppelen? Dan heb je rijbewijs C1E nodig. Vanaf 18 jaar mag je examen doen, mits je in het bezit bent van rijbewijs B.

Veel gestelde vragen

Wanneer heb ik een C rijbewijs nodig?

Rijbewijs C is het rijbewijs voor een vrachtwagen vanaf 3500 kg. Ga je beroepsmatig aan de slag? Dan moet je rijbewijs C halen met Code 95.

Welke theorie heb ik nodig voor het C rijbewijs?

De theoriecursus voor de rijopleiding C bestaat uit module 1 (M1), module 2 (M2) en module 3 (M3). De klassikale cursus start met M1, deze module moet eerst afgerond worden voordat er gestart kan worden met M2 en M3. Na het behalen van theorie M1 kan er gestart worden met de praktijklessen. Gedurende de praktijklessen worden de theoriecursussen M2 en M3 gevolgd.

Hoe lang duurt een rijopleiding C?

Theorie halen is nodig wanneer je de praktijkopleiding voor het vrachtwagen rijbewijs gaat volgen. Als je de theorie hebt behaald, na de medische keuring en afgifte van de gezondheidsverklaring plannen we het praktijkexamen met het benodigd aantal lessen in. We hebben verschillende lespakketten. Het geadviseerde lespakket volgt uit de kennismakingsles. De lessen worden verdeeld over meerdere dagen over een periode voor de examendatum

Wat is de wachttijd voor het C praktijkexamen?

Vanuit het CBR hebben we te maken met beperkte examen capaciteit. Dit betekent dat we lang moeten wachten op een examendatum en de wachttijd voor de start van je rijopleiding loopt hierdoor wel op tot een aantal maanden. Neem voor actuele wachttijden contact met ons op.

Hoe lang is het theoriecertificaat geldig?

Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Hoe lang is de gezondheidsverklaring geldig?

De gezondheidsverklaring is 1 jaar geldig.

Staat je antwoord er niet bij?

Parkeer dan je vraag en neem contact met ons op. We informeren je graag!